fredag 31 december 2010

Gott Nytt År och Bröllopsdag

.
Det gamla året håller på att ta slut och det nya knackar på vår dörr... *poetisk som attan*. Det nya årets sista dagar blev inte som vi tänkt. Morfarn och mormorn hade bröllopsdag igår och samtidigt blev morfarn opererad. Vi satt alla i oro under nästan sex timmar och väntade på att få höra hur det gått. Pratade med honom idag och han är vid gott mod och skämtar som vanligt. Pumpen med smärtstillande är i ryggraden och ger sin dos när det är dags. Har försökt fått mormorn hit men ICKE... Hon ska vara hemma i stugan och elda.
.
Vi får ta och fira deras 49 år som gifta och deras 70 år fyllda med ett hejdundrande kalas i sommar. *LER och planerar*
.
Grattis på
BRÖLLOPSDAGEN
.

.

.

.

.
Gott Nytt År, go´vänner.
.

måndag 27 december 2010

Mattor i snön

.
Idag är det en "tråkdag" för flera i familjen. T, jobbar *tycker synd om*, sonens flickvänn, J, har översvämning i sitt kök och ska få det RENOVERAT. Det är bra, men det är även jobbigt att ha hantverkare springa i huset. Sonen gör inte så mycket väsen av sig och ej heller Snyggingen. Tanterna sover mest och jag har pluggat idag. Sitter och funderar på om jag ska ta och baka lite matbröd.
.

.

.
En sak som är bra med KALLT och SNÖ, är att vi inte behöver lämna in de handknutna mattorna på kemtvätt. Vi lägger ut dem i snön, men då MÅSTE det vara så där kallt att det låter som om man går i en påse med maränger, och sedan borstar vi snö över dem. Där får de ligga i några timmar och sedan borstar vi av snön och tar in RENA, fina och fräscha mattor.
.
.
.

.

.
Igår passade Snyggingen på att få och ge lite kärlek av den där morfarn. Det gäller att både ta och ge så mycket man kan när tillfällen bjuds. Av den där mormorn fick han ett JÄTTEFINT märgben som vi alla kan känna av idag. Det är en odör omkring Snyggingens bakände som INGEN vill komma i närheten av. *håller för näsan*
.
.

.

.
Ska nog ta och baka lite matbröd i alla fall. Kanske skulle fixa lite middag också, när jag ändå står vid spisen.
.
Må gott... det gör jag.
.

söndag 26 december 2010

Pimpad "toalett" med ljus

.
Så där ja... Nu har jag lagt på mig ytterligare några gram... äm... kilo, men gott var det.
.
Idag ska vi till den där mormor och morfarn och äta ännu mer. T har en önskan om det han tycker bäst om... förutom mig då *puffar på de röda lockarna*... LUTFISK, vit sås, potatis och svartpeppar. Dagen till ära struntar han i grönsaker och kör ENBART godsakerna.
.

.


.
Snyggingen tycker nog det är lite konstigt med julen. Hans TOPPENFAMILJ som han bor hos, tar in en toalett åt honom när det är så här kallt och ruskigt ute. Sedan pimpar de toaletten och sätter ljus i den... Vad som gör att det inte är en toppenfamilj längre i hans ögon är att den pimpade toaletten med ljus i INTE får användas till det den är till för, utan det ska läggas paket UNDER den. Konstigt, förvirrande och ONÖDIGT kan en liten vovve tycka.
.
.
Igår var vi en vända till Paradisets strand. Då isen är för tunn kunde vi inte gå över och kika, så vi fick stå på bryggan och zooooooooooma in Paradiset i vinterskrud. Vi hade med oss Bönan och hennes flock på promenaden som avslutades med varm choklad och lussebulle. Det var både gott och trevligt.
.
.

.
Nu go´vänner är det dags för mig att fixa lite innan lunchen hos föräldrarna.
.
Må gott... det gör jag.
.

fredag 24 december 2010

Födelsedag och Julafton

.
Idag har vi födelsedagskalas OCH julafonsbestyr. Den där mormorn fyller JÄMNA 70 år och det ska vi fira med tårta så stor... *nynnar samtidigt som jag skriver*. Här har fejats och bakats, lagats mat och slagit in både födelsedagspaket och julklappar.
.
JÄTTEGRATTIS
på 70-års dagen
.

.

.
Jag önskar Er en God Jul... Nu ska jag återgå till bestyren.
.

onsdag 22 december 2010

Idag är det JULBÖRJAN

.
Upps... tiden RUSAR och jag har inte hunnit blogga, knappt hunnit "jula" och om två dagar är det dopparedan och här sitter jag i arla morgonstudn. Ska iväg och ha "julbörjan" i kyrkan med jobbet om någon timme. Jaaaaaaaaa... för inte kan man väl kalla julavslutning INNAN jul... det måste väl vara julbörjan. *nöjd över ordvalet*
.

.
Sedan ska SISTA julklappen för i år inhandlas. Njä... sonen och hans J har ännu inte börjat, men för mig och T menar jag.
Igår fixade T julgranen och det är som att köpa "grisen i säcken" suckade han när han kom hem. Granarna ligger hopklämda och det går inte att vika ut dem för att kika.
.

.
Ska även hinna fixa morfarns vegetariska julskinka. Nu vet jag att många kan tänka "VARFÖR vegetarisk skinka när man valt bort kött"... men han har inte valt bort köttet, han tål inte animaliskt protein och då gäller det att hitta substitut för godsakerna.
Har lagt in sillen och bakat lussekatten, ska göra julgodis, slå in paket och städa huset... Tja... Ni vet, jag misstänker att jag inte är ensam och stöket.
Tänkte även hinna plugga lite. Vi har en rätt stor uppgift som ska vara klar till den 5 januari och vår grupp (om två) vill gärna bli klara innan julafton.
.
.
Nu är det dags att "renovera ruinerna" och ila till jobbet.
.
Må gott... det gör jag.
.

fredag 10 december 2010

Vad är väl en bal på slottet...

.
Fredag och i kväll får vi vår julgåva från jobbet och jag kan inte vara med. Gåvan består i en julmiddag och för dem som inte kan närvara... blir det ingen present detta år. *suckar* Känns lite snopet, men vad är väl en bal på slottet...
.
Nästa år kanske det blir ett paket fyllt med choklad, DET skulle vara trevligt OCH gott. *Skriver till tomten i förberedande syfte*
.

.

.
Idag tog jag Snyggingen på en promenad i isande kallt vinterväder med strålande sol. Vi var ute och traskade i 1½ timme även om det värkte i kroppen och knoppen.
.
.
.
.
Äsch...orkar inte sitta här... går och bäddar ner mig igen.
.
Må gott... DET gör INTE jag.
.

onsdag 8 december 2010

Äpple på en pinne

.
Jobbar jag inte, så pluggar jag och ÄNTLIGEN är min grupp färdig med senaste uppgiften och den sändes in idag på förmiddagen. Det innebär att jag INTE brytt mig om studierna utan tagit en dag ledigt. Snyggingen och jag har gått en härligt lång promenad, med träningspass efter vägen och jag har suttit och surfat runt på nätet bara för mitt höga nöje och DET var INTE igår jag gjorde det. *LER*
.

.
Äpplen som legat för länge och blir lite "rynkiga" i skalet brukar vi vintertid sätta ut på en pinne till fåglarna. Det var fullt av matgäster i busken idag där äpplena sitter uppträdda.
.

.

.

.

.
Just nu ligger Snyggingen och Tanterna och sover och det dags för mig att börja med middagen... De hungriga familjemedlemmarna äntrar snart huset och någon gång kan jag juh ha middagen stå klar när de kommer hem. Idag sitter jag juh inte och studerar så det kan jag bjuda på.
-
Må gott... det gör jag.
-

torsdag 2 december 2010

-21 grader och "termosbyxer" på

.
RAST i pluggandet och det är "kallt som grisar ute".
Idag vid lunch tog jag en lång promenad med Snyggingen. -21 grader ute och det innebär "termosbyxer" på mig och täcke på SnyggÅke. När sonen var liten kunde han inte förstå varför det hette termo och inte termos. *LER* Detta är något han INTE kommer ihåg idag. Det var strålande sol och en svag vind. Denna svaga lilla bris gjorde promnaden till en plåga. Ögonen rann och det blev isrännor på kinden. DET gjorde svidande ont.
.

.

.
Det var ett konstigt ljus ute idag. Strålande sol, gnistrande snö och disigt. Det var som att promenera i en saga liknande Narnia. När Snyggingen och jag kom till skogsbrynet hördes bara snöknastret under mina skor och jag skulle inte blivit förvånad om ett talande djur hoppat fram ur snåren.
.
.
Att sitta ute, fuskas det med när det är så här kallt. Snyggingen NUDDAR INTE rumpan i snön, han bara hukar sig lite. *LER*
.
.

.
Nu är det dags att fortsätta pluggeriet.
.
Må gott
.