onsdag 30 mars 2011

Äntligen hemma

.
JIPPIIIIIIIIIIII... *hoppar och jublar* Igår kom sonen hem till modershuset och han är brun, grann och vacker som en strålande dag. *LER* Kan inte riktigt förstå att denne stilige unga man är MIN SON! Han kallar mig "mamma", så det måste han vara... min son alltså. *NÖJD*
.
Jag frågade igår om någon av killarna blivit dålig under resan, förutom "mamma jag har lite ont i magen, men det går nog bra" och det hade det... Magen hade gått bra och en av killarna hade fått ont i öronen.

- Vad gjorde Ni då, undrade jag.

- Vi gick till en tant, svarade sonen.

- Gick Ni till en TANT? väste jag fram.

- Japp, sa sonen och såg nöjd ut. Vi gick till en tant som gav J några tabletter som han skulle äta två om dagen i tre dagar. Det gjorde han och vips var öronen bra.

JISSES... jag orkar inte ens tänka på vad de där tabletterna innehåller, men J lever än och har INTE ont i öronen.
. .
Förra veckan i tisdags, opererade vi Snyggingens ärr igen och det har REDAN SPRUCKIT upp, så i måndags var vi ner och fick "HÄFTA" ihop det. Idag har det börjat spricka igen och de sade i måndags att det inte går att göra så mycket mer. Väntar till i morgon och ser hur det ser ut, om jag ska åka till veterinären igen.

Jag struntar i om Snyggingen har ärr eller inte... det är bara det att ärret är "kul" att slicka på och han kan få inflammation. DET är obra.
. .
Denna gången har han inte slickat bort stygnen, som han gjorde förra gången. Uan han har troligen gnuggat munkorgen mot såret då det kliar... *Suckar* Jag vet inte längre vad jag ska göra... Vi försöker hålla honom från såret, men vi måste sova också. Nu är Snyggingen punktmarkerad och har munkorg utom när han äter, promenerar eller har någon 10 cm från honom... Han är INTE glad när han har munkorgen och när han har den på, lyder han INTE. Han kan inte göra två saker samtidigt fick jag höra idag och med munkorgen måste han koncentrear sig på den... då kan han inte lyda. JÖSSES... Då förstår jag varför jag inte hör något när jag har keps eller mössa på mig... Jag måste koncentrera mig på det jag har på huvudet. *himlar med ögonen*
. .
Idag när jag åkte till arbetet... såg det ut så här på instrumentpanelen i bilen... OLJELAMPAN lös... Stannade vid macken och skulle inhandla sådant... "Long life oil" ska det visst vara OCH det kan jag tala om kostar SKITMYCKET. Höll på att dra i golvet när jag såg priset. Till Dolly kostar oljan 59 kr för en liter... nu fick jag lägga till 200 kr ytterligare.

-Har Du kort jag kan dra så Du får bonus, sa tjejen i kassan som tidigare fnittrat åt mitt ojande övar DYR olja.

- Näe, kortet har mannen jag lever ihop med, svarade jag.

- Då kanske Ni ska beställa så Ni får varsitt kort, gullade hon med mig.

- ALDRIG, svarade jag. Då måsta jag juh tanka också, nu slipper jag det, fortsatte jag och puffade på en lock.

Kön bakom mig var på fem män i övre medelåldern och en ung kvinna och de skrattade högt åt min förvirrade och ganska blåsta uppsyn. ÄSCH... *puffar på lockarna igen* vad gör man inte för att slippa tanka. *Ler skitgulligt*
. .
I veckan har vi börjat linolja fönsterkarmen till Paradisets fönster. Det doftar linolja i hela huset och TantKarin ligger mitt i karmen och vilar för att orka sova.

.
.
.

Nu har det börjat gå åt bröd här hemma igen. Har fått baka massor inför sonens hemkomst, men vad gör det... SONEN ÄR HEMMA. *LER*

.

Nu go´vänner är det dags för mig att läsa en bok och plugga lite.

Må gott... DET GÖR JAG.

lördag 26 mars 2011

Behöver uppmuntran

.
Jag behöver uppmuntran, och det i MASSOR. T, insåg det ganska snabbt i morse och fixade frukosten, Snyggingen och började renovera och jag... *peker på hela mig* fick "frigång på ett köpcenter nära oss", utan att behöva tänka på matlagning, vovverastning, jobb, plugg eller något annat än mig själv i några timmar. *LER glatt* Dock finns det begränsningar i hur mycket jag kan handla. Har juh en brygga att bygga och två hus att renovera, då släpper man inte lös kontokortet allt för mycket i butikerna.
.

.
Jag införskaffade MASSOR av bra att ha grejjor... som renoveringsprodukter till mig. *pekar på ansiktet och naglarna* Det blev STORA-A-påsar med döskallar till vovvepromenaderna och ljus. Jag hittade även två vackra "Engelska" pelargonier som fick följa med hem tillsammans med en orkide.
.

..

.

.

.

.

.
Att ge sig ut och "muntra upp sig själv" så här en LÖNEHELG, är lite korkat. Himlars vad människor det var som var ute och muntrade upp sig samtidig som jag och HIMLARS vad många bilar, de där uppmuntrade människorna parkerar utanför köpcentrat nära oss. Nästa gång jag ska muntra upp mig själv, då ska jag göra det en vanlig vardag så jag får mer utrymme. *Planerar*
.
Jag råkade hitta ett par skor också, som jag muntrade upp mig med. En kvinna kan ALDRIG få för mycket skor, det saknas ALLTID någon sort i garderoben. Med andra ord, det är en kvinnas rätt att äga HUR MÅNGA skor som helst. *Pekar mot skogarderoben*
.
.

.

.

.
Nu go´vänner, är det dags för mig att gå och göra ingenting. Tänkte sätta mig och räkna på fingrarna hur många dagar det är kvar tills sonen kommer hem... *håller upp tre fingrar och visar hur många jag ska räkna*
.
I morgon spelar sonens J match i Malmö, och det sänds på TV. *Håller alla tummarna* Å har Ni inget att göra, då föreslår jag att Ni sätter på TV;n och kikar på KIF;s lilla karamell J - vänsterbacken, som förhoppningsvis får speltid.
.
Må som godis... JÄTTEGOTT.
.

torsdag 24 mars 2011

Vem behövar skyddas

.
Det är nu man ska vara så där attans glad över att VÅREN ÄR HÄR... Jag är INTE glad. Solen skiner och avslöjar ALLT, som inte är rent, städat, fint och dammat. Den gör inga urskiljningar utan lyser obarmhärtigt upp och visar det vintermörkret vänligt dolt för omvärden. Spelar ingen roll hur mycket jag dammar och torkar... DET ÄR SKITIGT hemma i vårt lilla bo och jag lider, för det ÄR rent, MEN det är INTE rent ändå. Får dra ner gardinerna och inte flytta på sakerna, så syns det inte lika mycket. *Slänger iväg dammtrasan*
.

.

.
Jag tycker inte ens det är trevligt att vara ute under mars och april månad. Geggit, luktar APA av alla ruttnade löv och BAJSHÖGAR som hundfolk "glömmer" plocka upp efter sina "gullungar" som snygga levererat "STORA A" i en snöhög. Vad de inte fattar är att, det de lagt lite snö över... KOMMER FRAM... *Fräser* och stinker SKIT.
.
Kattskiten som någon KATTVÄN tillåtit sin fyrbenta spinnmaskin lägga i vår rabatt på framsidan, är INTE ATT LEKA MED. Fattar inte att en så liten varelse som katten kan göra så mycket "STORA A" ifrån sig... OCH det i vår rabatt... men vänta bara... jag tar den vilken dag som helst... katten alltså. *flinar*
.
.

 
.
Idag när jag och sonens J, var ute och gick med Snyggingen, gick vi förbi ett hus där det satt en man och en kvinna och solade. Rätt var det var, for det upp två vovvar av modell mindre och började skälla VILT mot oss. Snyggingen brydde sig inte nämnvärt, men vovvarna var nu helt galna... Mannen tog tag i den lite större vovven (visar höjden i knähöjd) och vrålade "TYST ZORRO". Den mindre vovven som var en tax rusade mot oss och vi alla trodde fårstängslet som löpte utmed trädgårdsgränsen skulle stoppa den lille korven. Det hade det säkert gjort om det hade gått HELA VÄGEN NER, vilket det INTE gjorde. Taxen pressade sig mellan stängslet och gräset och smet igenom och for nu ut mot oss som skjuten ur en kanon, samtidig som han YLADE och gläfste.
Nu satte jag Snyggingen lite snett bakom mig och väste till J "Sparka till den lille om han kommer för nära". Jaaaaaaaaa, *nickar*... Ni läste rätt... jag väste SPARKA och det gjorde jag för att skydda den lille korven från att en dobermann ska försvara sig.
Samtidigt kastar sig kvinnan över staketet och mannen kommer springades från ett annat håll och kvinnan skriker till oss... "VAR INTE RÄDDA, HAN ÄR INTE FARLIG, VAR INTE RÄDDA HAN ÄR INTE FARLIG"... Hur i katten tänkte kvinnan nu... Här står jag med 48 kg dobermann i kopplet, som håller på att förvandlas till en "Ridgeman"... en dobermann med ridge från knölen på huvudet till svansroten... fortfarande sittandes snett bakom mig... Vem tänker på om taxen är farlig eller inte... Mina tankar var... Hoppas SnyggÅke sitter kvar och inte äter upp den attakerande TAXEN SOM TYDLIGEN INTE VAR FARLIG.
Allt slutade dock lyckligt... Kvinnan skulle klart vunnit 100 meter häck och infångande av ylande vovve, om sådan gren funnits i OS. Hon hann ifatt vovven och tog den resolut under armen, bad 1000 gånger om ursäkt och försvann och jag har lärt mig att den taxen inte är farlig. *himlar med ögonen och puffar lite på lockarna*
..
.
Nu go´vänner... är det "bara" fem dagar kvar tills den förlupne sonen kommer hem. *håller upp fem fingrar i luften*
.
Må som GODIS... JÄTTEGOTT.
.

måndag 21 mars 2011

Lax med Teriyakisauce och baconröra

.

Igår åt vi så där fantastiskt gott IGEN... *Nöjd*... och vi blev alla både mätta och ansåg att det var synd att mättnadskänslan inträdde så där fort.
.
Vi åt lax med Teriyakisauce. HIMLA gott och attans så snabbt att göra.
.
.
Här kommer receptet på
.
Lax med Teriyakisauce och baconröra
- 4 st laxfiléer
- ca 1 msk flytande smör
- Teriyakisauce efter smak
- 2 paket bacon
- 2 burkar créme fraiche (34% fetthalt)
- 2 msk majonäs (EJ lättmajonäs)
- ca 10 cm purjolök
Sätt ugnen (ej varmluft) på 200 grader.
Ringla lite flytande smör i botten på en ugnsfast form.
Lägg laxfiléerna i formen och pensla dem med Teriyakisauce.
Sätt in dem i ungen samtidigt Du sätter på potatisen på plattan.
Fisken är klar samtidigt som potatisen är färdigkokt.
.
Klipp paket bacon i 2-3 cm stora bitar och fräs upp i stekpanna.
Lägg upp den knaperstekta baconen på hushållspapper, så den "torkar upp" från fett.
Finhacka purjo (ca 10 cm med en diameter på 3 cm)
Rör ner purjon tillsammans med två små burkar créme fraiche och två msk fet majonäs och Teriykisauce efter smak. (Du får prova Dig fram)
När baconen svalnat rör ner den också i purjoröran.
.
Pressa potatisen.
.

..
OPERATION FÖNSTERRENOVERING HAR BÖRJAT
.
Igår började vi slipa och ta ur glasrutor från ett av fönstren vi i höstas tog hem från Paradiset. Det är det fönster som först måste bli klart för att vi ska kunna fixa köket när vi startar renoveringen i vår. Om inte detta fönster sitter på plats, kommer vi inte vidare. Vi fick stor hjälp av sonens J.
.


.

.

.
Det blir en del för T att snickra för att få ordning på spröjsen. Mitt jobb blir att linolja in allt rent trä... måla med linolja och sätta tillbaka rutorna och kitta.

.
.
T har fått gammalt fint kärnvirke av en snäll man på jobbet. "Gamla fönster ska lagas med gammalt torrt kärnvirke för att det ska bli bra" sa mannen och stack åt T två rediga plankor och ingen betalning ville han ha...

Tänk att det finns så givmilda och vänliga människor. *LER tacksamt*
.
.
.
Nu är det dags för mig att börja med middagen... Vet i katten vad jag ska fixa... men gott ska det bli.
.
Må som GODIS... Nu är det bara ÅTTA dagar kvar tills sonen är tillbaka till modershuset.
.

lördag 19 mars 2011

48 kilo dobermann

.
Vilken underbart fin dag vi har i vår del av världen. Hos sonen har det regnat sedan tidig morgon, så något bada blev det inte för honom idag.
.
I veckan fick vi efterlängtat besök av sonens J, som hos oss, åt, duschad, sov och dagen därpå tog en promenad med Snyggingen och mig innan hon stack iväg på träning för KIF.
.
Vi har även varit och vägt vår fyrbenta Snygging och nu är han uppe i sin matchvikt, 48 modiga vältrimmade kilo. Tänk om det gick att säga så om mig... *pekar på min kropp som för närvarande är rätt mjuk i kanterna* ... Jag jobbar på att komma i form inför beatch 2011, men jag får nog nöja mig med att runt också är en form... som i Paradisets stränder passar ypperligt.
.

.

.

.

.
Idag har vi varit vid kanten av sjön till Paradisets strand. Vi stod på bryggan och vågade inte gå över isen för att komma till dit.
.

.
48 kg SnyggÅke passade på att träna lite "springa-i-tung-snö" inför sin beatch 2011. Det finns säkert en och annan kräfta eller mört han kan imponera på när han står där och "tantbadar" vid Paradiset.

.
.

.


.

.
Idag har våren kommit ett steg liiiiite *viser mellan tummen och pekfingret* närmaren. Äntligen kan jag hänga ut tvätten på framsidan. Kommer dock inte åt torkvindan på baksidan än, men det är bara en tidsfråga och ca fyra ton snö som ska bort först.
.
.

Tanterna har som vanligt, när solen skiner, tagit plats i köksfönstret. Pälsarna är varma och när det blir för varmt förflyttar de sig en aning in i skuggan... men det är sällan det händer TantSimone. Hon ger sig inte i första taget. TantKarin däremot har inte samma uthållighet i solen, utan är den som flyttar sig först.
.

.

.
Nu, go´vänner är det dag för mig att lägga köttet i marinad. Idag blir det grilla ute och klyftpotatis.
.
Må gott...
.

fredag 18 mars 2011

"Så kompetent att han inte behöver akademisk examen"

.


.
Nu kan jag inte hålla mig längre vad gäller politiska åsikter... Med andra ord *pekar på hela min ljuvliga lekamen* ... jag ska ge mig in i den politiska debatten och röra runt lite i grytan. Sonens farfar sa ofta till mig, när vi pratade om samhället och de olika partiernas ståndpunkter att "Du är den blåaste röd jag vet" och det är jag stolt över. Han visste inte vad jag röstade på och tyckte ofta det var jobbigt att inte veta det, då jag ena stunden stod på "hans sida" och andra stunden stod på "de andras sida". *LER*
Vad jag inte längre kan hålla tyst om är... UTBILDNING och kompetens, något som enligt vissa INTE går hand i hand. Japp... om det kan man prata MYCKET och länge.
Inom det yrke jag arbetar OCH har utbildning på det jag gör, krävs det snart, enligt regeringen nästan lika mycket utbildning som jurister och läkare. Det tycker jag är BRA. Jag är lärare och håller nu på att fortbilda mig till specialpedagog, vilket kräver ytterligare 90 högskolepoäng. Det är om jag skulle studera på helfart/heltids studier 1½ år.
För i stort sett varje arbete som vi söker idag krävs någon form av utbildning. Att köra truck, kräver ett truck-kort, jobba på dagis, kräver flera år på universitet och att arbeta som läkare orkar jag inte ens tänka på... MEN enligt socialdemokraterna behöver man inte någon annan utbildning än 2-årig social gymnasieutbildning för att anses som kapabel att styra SVERIGE. De menar på att mannen med mustaschen, som de föreslagit som ny partiledare är... "så kompetent att han inte behöver akademisk examen"... JÖSSES... DET VAR DET MEST KORKADE JAG HÖRT. Det är endast som politiker och som partiledare som man kan bli kompetent av att INTE utbilda sig, för alla andra yrken KRÄVER att Du har någon form av utbildning. VEM vill bli opererad av en läkare som säger sig vara kompetent utan läkarutbildning eller VEM vill lägga sitt företag i en OUTBILDAD revisors händer, då revisorn säger att jag behöver ingen utbildning, jag är kompetent ändå. INGEN... men vårt land anser sossarna kan styras av en mustaschprydd man med endast en tvåårig gymnasieutbildning.

Jag anser att OM man över huvud tagen ska vara behörig att söka en sådan post, ska ha MINST lika mycket akademiska poäng som en lärare har och gärna 90 högskolepoäng i antingen statsvetenskap, samhällsvetenskap, ekonomi eller juridik. MEN VAD VET JAG... *känner mig rätt uppgiven* jag är juh bara en liten behörig lärare, som INTE kommer rösta på någon som inte uppfyller kraven på vad jag anser vara behörighet.
Så där ja... det var mitt inlägg i den politiska debatten... och jag säger INTE vem som får min röst nästa gång det är dags.
.

fredag 11 mars 2011

Fem cm mellan Japan och Bali

.
I morse ringde jag för att varna min BORTRESTA son att det är tsunamivarning över Japan och jag tyckte han skulle sätta sig högt.
- MEN MAMMA, jag är juh på Bali, svarade sonen.
- Jaha... men det ligger juh JÄTTENÄRA Japan, kontrade jag.
- Njä...det gör det inte, älskade mamma, svarade sonen lugnt.
- Joho, trotsade, nu hans oroliga, väna moder. - På kartan är det bara fem centimeter mellan Japan och Bali, fortsatte den nu SKITOROLIGA mamma. *peker på hela mig*
- JÖSSES...svarade sonen och skrattade.
.
Fast, sonen berättade att det har gått ut tsunamivarningar även på Bali, men de bor på den sida som inte ligger på varningssidan och hotellet ligger HÖGT. Hm... som om det skulle vara så mycket bättre. *Upprörd och orolig* Jag tycker han kan komma hem nu.
.

.
Jag har köpt en ljuslykta för ett "vanligt" ljus. Denna var billigare än den jag hittade först och som kostade 1998:-. Jag är himla nöjd, men jag fortsätter ändå att suktar efter den liiiiiite dyrare modellen och jag vill även ha en brygga och köper jag ALLT jag vill ha, då blir det ingen brygga. Hårt men sant.
.
Den här lyktan köpte jag i en nätbutik och jag blev förvånad över hur snabbt och bra det gick.
.

.

.
Nu är det dags för mig att måla en list, annars blir det inte gjort. Fördelningen hemma är att T, sågar, spikar och bygger... äääääääääääm... slipar gör han också. Jag spacklar och målar.
.
Må gott... Japan ligger nära Bali... *håller upp en karta och visar*
.

söndag 6 mars 2011

Ingen billig smak

.
T och jag har olika uppfattning om vad saker får kosta. *himlar med ögonen* När vi skulle renovera köket, hittade jag min drömspis för modiga 495 000:-. Det tyckte T, inte var riktigt försvarbart. JÖSSES... det är juh jag som lagar maten *Flinar*. Jag fick nöja mig med en spis för en lite mindre summa och med facit i hand... jag är himla nöjd med mitt aningen "billigare svarta monster" i köket.
.
Igår berättade jag, att jag letade efter en speciell ljuslykta, typ lanterna med ljushållare för vanligt ljus, INTE blockljus eller värmeljus. Den ska vara tunn, hög, glas och silverfärg. Igår kväll hittade jag JUST en sådan på internet och jag blev överlycklig... tills jag såg vad snyggheten kostade. Ännu en gång tyckte T att det inte var försvarbart med 1998:- för "en vanligljuslykta". Det blev ett ljus på rea från sia i stället och den här gången "busade jag till det lite". Det blev inget helvitt ljus utan ett ljusblått med blommor... Vet inte riktigt hur jag tänkte här men det är snart uppeldat i alla fall... MEN det retar mig... ska nog köpa den där lyktan i alla fall... till mig själv, för att jag är duktig eller något sådant. Kan man inte fira sig själv ibland och köpa saker man vill ha... ÄVEN om de är lite dyra... eller... äm... Fast... ska jag vara ärlig... så håller jag med T. Kanske lite onödigt att flänga iväg en halv miljon på en spis eller 2000 kronor på en ljuslykta, när vi har två hus att renovera och en brygga att bygga, MEN kom inte och säg att jag har BILLIG SMAK, för då far Ni med osanning.
.

.

Idag har det varit en lika underbart fin dag som igår och vi tog vovvarna på en härlig koppelfri skogs- och vid kanten av Paradisets sjö- tur. Ännu en dag där Snyggingen och Bönan rusar av sig all energi, för att krascha i sina bäddar när vi kom hem. Å kraschat har de och snarkar gör de... I love it.
.


.

.

.

.

.

.

.

.

.
Nu är det dags för mig att plugga. Har en uppgift som ska vara inne nästa vecka och det är MASSOR kvar att göra.
.
Må gott... Solsken är JÄTTEGOTT.
.