söndag 24 februari 2013

Var är svanarna

 
 
Idag har det då inte varit någon latmasksdag... Idag har jag haft energi nog att tillsammans med T ta vovvarna på en lång promenad, målat klart sängen, fixa middag, gullat med sonen och tvättat några maskiner... Mer än så fanns det inte ork till, men jag tycker det räcker.
 

 



Själv vet jag inte vad det är för fel på mig... Jag tonar/fägar håret rödare än det var när jag föddes... Äm... då var det KNALLORANGE. Jag tittar på de små askarna och tar någon röd som ser lite diskret ut... å jäklar vad diskret det blir. Jag förstår inte hur det kan bli så här VARJE gång jag pyssler med färgtuben och alltid säger jag att DET DÄR SKA JAG INTE GÖRA OM. Äm... hur tänker jag då, när jag gör det IGEN?
Annars inbillar jag mig att jag är en ganska diskret person *himlar med ögonen* och försöker hålla låg profil... Jag menar... mina kläder är sällan eller ALDRIG färgglada, om inte svart och grått räknas till de färgglada nyanserna förstås. Jag kan juh inte vara färglad HELA jag heller.
 
 


 
 
Sedan var det det där med att mata fåglar. Det gör vi... och idag har det mest varit svarta fåglar vid vår buffé. Kajor är också fåglar... men jag hade någon sorts romantisk syn framför mig att vid vårt fågelbord skulle det vara domherrar, finkar, titor och till och med SVANAR... men, vi har mest kajor, ibland små grå pigga rackare, men mest kajor. Vad gör vi för fel? Vi har bytt mat, det hjälpte inte, så jag tror inte det hänger på det.

 
 
 










 
Nu är det dags för mig att gå över på njutning... Choklad och någon bra film.
I helgen har vi sett "Berättelsen om Pi". Den filmen gillar jag INTE. Den var FANTASTISKT filmad/animerad, men berättelsen gjorde mig låg... ledsen... uppgiven och illa berörd. Det kanske ska vara så, men jag gillar det inte. Det gör jag INTE. Jag var glad när jag började titta och oerhört ledsen när filmen var slut... Inte för att den var slut utan för att den berörde på ett sorgligt och uppgivet vis. En berättelse som i slutet presenterades så att man kan tolka den på två vis... och jag gillade inte något av dem. Nähä... nu ska jag se en film jag blir glad av... eller får jobba lite i, typ action eller varför inte en thriller... Det är bra grejor det OCH choklad.
 
 













Må gott... Jättegott.




lördag 23 februari 2013

När latmasken sätter in

 
 
 
Jag har MATTORKA... jag vet inte vad jag ska fixa till middag. Läser kokböcker och snurrar runt på "nätet" för att hitta något gott... och nog finns det MASSOR av godsaker. Det är inte det som är problemet... Problemet ligger i att jag inte hittar något jag är sugen på. Jösses... är det bara jag som är så här.
Om det vore så att jag kom till ett dukat bord, så skulle ALLT vara fantastiskt och jag skulle vräka i mig av alla godsaker. Äm... nju ljög jag. Gränsen går vid pölsa, isterband, blodpudding och blodpalt. Så är det... men annars... annars... näe... inte grisfötter heller... eller fårtestiklar... ja... ni förstår. Eller?
 
Igår åt vi kycklingwraps med soltorkade tomater och ost... HUR gott som helst. Så... vad det blir idag... INTE EN ANING. Får gå till kylen och frysen och botanisera. Det är liksom inte kunskapen vad gäller matlagning det är fel på utan... LATMASKEN har satt in och det är med stora huggkroken.
 

 
 




 
 
 
Må gott... här ska botaniseras.
 
 
 

fredag 22 februari 2013

Letar efter Bimbo

 
 
Jag har bestämt mig... ett i-landsproblem om något... Jag har bestämt mig för vilket porslin som vi ska äta på i Paradiset. Blommor och snirklar i all ära... men det är Rörstrands Bimbo som ska packas ner och åka över vattnet till Paradiset.
 
Bimbo... jag lovar, det heter så.
 
Rörstrands Bimbo kom på femtiotalet och det är inget jag kan gå in i en porslinsbutik och köpa. Varför göra det lätt för sig.
 

 
 

 
 
 
 
 
Jag har scannat loppisar och antikaffärer... jag har snurrat runt på Tradera och nu har jag tio stora tallrikar, nio mindre tallrikar, tre djupa tallrikar, tre teakoppar med  fem teafat och sex assietter. Jaha... det är bara att leta vidare tills jag har det jag behöver. Det får ta sin tid och jag tänker inte betala överpris.
 

 
 











Nu är det dags att fixa lite inför dagen. Kan juh inte sitta här i morgonrock och raggsockor HELA dagen.
 
Må gott.


torsdag 21 februari 2013

Undrar var skåpet finns

 
 
 
Idag är en mindre arg dag än igår... Igår efter inlägget om människor som kallar sig vid yrken de inte har utbildning på, fortsatte jag och spred gracerna på vår internetleverantör som inte levererar. Min verbala förmåga "dödade" killen i supporten hos detta företag till den vida grad att han var tvungen att ta en liten rast, men han återkom 12 minuter senare. ÄNTLIGEN har de förstått att det inte är två datorer och två mobiler det är fel på, utan antingen routern eller en liten miss i sändningen av det som ska levereras. Så... nu får vi en NY ROUTER... och fungerar inte det... då ska de skicka ut en tekniker som skruvar lite i ett skåp. Det är grejer det... skåp man kan skruva i. "Fötja" var det skåpet finns?
Det gäller att passa på när man har en arg dag och fixa lite som inte blivit fixat.
 
Annars... har vi idag bara gjort trevliga saker... vi har varit ute och lekt, promenerat i två timmar, tittat på hästar och pratat med en granne som fick en bäbis i början på december. En ljuvlig lite flicka... men inte visste jag att hon, grannen varit gravid... Smal som en vidja och vacker som en dag och det syntes inte att hon väntade en liten när hon var som mest gravid... själv gick jag upp nästan 25 kg och såg ut som en rödhårig strandad sjöko.
Vi har även hunnit med att fika med mina föräldar som kom på en snabbvisit. Så... vi har haft en trevlig dag.
 

 
 











Nu är det dags att börja fixa middag...

Må gott... Det gör jag.


onsdag 20 februari 2013

Att kalla sig något utan utbildning...

 
 
Nu har jag kroknat till... eller som T skulle sagt det... "Har Du Din argaste dag idag". Det blev så efter att jag iförd morgonrock satte mig och snurrade runt på lite olika bloggar... DET VAR VÄL KORKAT AV MIG SÅ HÄR PÅ MORGONKVISTEN!!!
 
Varför lackade jag ur... så här är det...
 
1. Jag kan sköta min deklaration och min ekonomi och jag kallar mig INTE för ekonom eller revisor.
 
2. Jag har fött barn och varit med på en annan kvinnas förlossning och jag kallar mig INTE för barnmorska.
 
3. Jag tvättar mitt hår, klipper sonens hår och rakar min pappas huvud och jag kallar mig INTE för frisör.
 
4. Jag städar vårt hem (tillsammans med T) och jag kallar mig INTE för lokaltekniker.
 
5. Jag vattnar våra blommor och klipper gräset i trädgården och jag kallar mig INTE för trädgårdsmästare.
 
6. Jag målar för husbehov och jag kallar mig INTE för målare.
 
7. Jag skruvar för husbehov och jag kallar mig INTE för snickare.
 
8. Jag borstar tänderna och drar med tandtråd och jag kallar mig INTE för tandläkare.
 
9. Jag målar mina ögonfransar och lägger på läppstift varje dag och jag kallar mig INTE för makeupartist.
 
10. Jag plåstrar om de sår jag får och jag kallar mig INTE för läkare.
 
11. Jag sköter våra hundars skavsår och jag kallar mig INTE för veterinär.
 
12. Jag bakar ofta och jag kallar mig INTE för bagare.
 
 
Fattar Ni vart jag vill komma... Min lista kan göras himla lång för vad jag gör och vad jag INTE kallar mig för... men... vissa yrken får man visst säga att man innehar rätten att kalla sig för ÄVEN om man inte har utbildning.
 
Fotograf är ett sådant yrke... Såg FLERA bloggar där kvinnor (hittade bara kvinnor som gjorde så) helt fräckt kallar sig för fotografer utan att genomgått någon form av fotografutbildning. Det kallar jag bedrägeri... Bara för att de köpt en kamera innebär det inte att de ÄR fotografer. Bara för att de får fotouppdrag innebär det inte att de ÄR fotografer... de är AMATÖRFOTOGRAFER tills de skaffat sig en utbildning... och då spelar inte utrustningen någon roll... Bara för att jag har en frisörsax hemma och klipper hår är jag INGEN FRISÖR.
 
Att genomgå en fotografutbildning innebär en gedigen och lång utbildning.
 
1. Du ska kunna analysera biler utifrån olika modeller... DET ÄR VIKTIGT för att kunna göra målgruppsanalyser.
 
2. Du ska kunna de lagar som rör fotografier. Det är MÅNGA och viktiga lagar det.
 
3. Du ska kunna de etiska reglerna runt yrket och dess utövande. Himla viktigt om Du ska kunna möta Dina uppdragsgivare Dina konkurenter på ett bra och trovärdigt vis.
 
4. Du ska veta hur färger psykologiskt och kulturellt påverkar den som ser bilden.
 
5. Du ska veta hur man ställer in kameran så att Du utnyttjar HELA dess kapacitet.
 
6. Du ska veta hur man jobbar med ljussättning
 
7. Du ska veta hur man redigerar bilder i olika datorprogram.
 
8. Du ska veta hur man bygger upp ett exempelvis stilleben.
 
9. Du ska ha ett bevis på att Du genomgått en fotografutbildning.
 
Listan kan göras längre men jag stannar vid dessa punkter...

 
 
Jag har utbildning på några av dessa punkter och undervisar i det... jag får fotouppdrag men jag har ingen HEL fotografutbildning och skulle ALDRIG komma på tanken att då kalla mig för fotograf... jag är amatörfotograf och INGET annat.
 
Har man ingen utbildning så är man AMATÖR, så är det bara... Gilla läget... jag skulle aldrig anlita en självlärd läkare, revisor, stylist eller målare.
 
 
 
 







Så där ja... nu fick jag vräka ur mig... och tycker Ni inte som jag... så ställ Er frågorna juridiskt, etiskt och moraliskt.

Må gott... Nu ska jag surfa runt ett tag till och reta upp mig på mer saker.

tisdag 19 februari 2013

Att bli bjuden på sopplunch

 
 
Ett sms kan förändra en grå dag till en njutning och det gjorde det för mig idag... "Vad sägs om sopplunch?"... jag sa JA... Tog en tidig promenad med vovvarna och vid 13-tiden åkte jag till Maria. Där satt jag på köksoffan och njöt hela eftermiddagen. Vi åt en himla god morotssoppa med diverse godsaker till. Vi fikade på riktiga sockerbomber och fick nostaligtrippar. Allt detta i trevligt sällskap. Kan det bli bättre en mulen tisdag... Hela världen bestod under några timmar av REN SKÄR NJUTNING av god mat och härliga samtalsämnen... många i att svara på hur hundar är. Misstänker att jag får läsa på lite inför nästa träff.
 
Innerligt tack för en härlig eftermiddag...
 

 
 


























Jag ska fortsätta "suga på njutningskaramellen" under tiden jag ställer mig vid strykbrädan.

Må som GODIS... jättegott.


måndag 18 februari 2013

Svart äggoljetempera och fem meter skinnkoppel

 
 
Första lagret svart äggoljetempera struket och i morgon ska jag måla ännu en gång... Vet inte ännu om det måste målas ytterligare en gång. Efter det ska det torka i två till tre veckor innan det går att glansborsta ytan. Jajamen... det tar tid, men jag tror det är värt det.
 
 


Har även hunnit gå min femkilometersvända med Snyggingen och Bönan. Idag hade jag långkoppel (fem meter hästtömmar) på dem båda. Himlars var trevlig promenad det blev... När jag rullade upp kopplen, som ett lasso, gick vovvarna snyggt bredvid och när jag släppte "lassot" i marken väntade de på kommandot att få röra sig fritt... Nu kunde de fara runt och snuffa i diken och på snöhögar utan att det var jobbigt för mig och att jag for som en vante när Snyggingen ville högst upp på en snöhög för att göra STORA lasset.
 
Fem meters skinnkoppel är inte lätt att få tag i... Dessa är en god vän till mig som syr upp och jag får den tjocklek och längd jag vill ha... Får även välja på lite olika "kläppar" och hur stor "handöglan" ska vara... Snyggingen fick ett uppsytt för snart tre år sedan och nu har även Bönan fått ett eget.
 
 











Så där ja... Nu ska jag fixa lite att äta... T kommer snart och jag misstänker att han är hungrig.

Må gott... Det gör jag.


Att cykla med SnyggÅke bredvid...

 
 
Första dagen på en arbetsveckas ledighet. SPORTLOV... har jag sportat än... näe... det har jag inte. Kommer jag göra det... NÄE... inte mer än vanliga femkilometersrundan med vovvarna.
 
Igår testade T att ha Bönan springa bredvid cykel... JISSES... hon sprang som en dröm, till skillnad mot SnyggÅke som springer (läs exploderar) bredvid cykeln och VRÅLAR ut sin iver att få springa och alla grannar är övertygade om att vi klår upp honom med något tillhygge. Han är så till den vida grad ivrig att det är en trafikfara att ha honom springa bredvid och sist sträckte han sig så illa att han haltade några dagar efter roligheten.
Vi har efter alla konstens regler försökt att få honom att lugna ner sig när det ska uta och cyklas... men ICKE... det går inte.
 
Vi har gjort följande...
 
1. Väntat tills hela vovven är lugn innan vi börjat cykla... DET hjälper inte.
 
2. Stannat cykeln och väntat igen... DET hjälper inte.
 
3. Gått med cykel och vovven i koppel bredvid... Det går bra tills man gränslar cykel, då VRÅLAR han ut sin iver och och drar som en tok i kopplet. Då har vi stannat och väntat tills vovven är lugn och gått vidare... MEN NÄR MAN GRÄNSLAR CYKELN... då är det kört igen.
 
4. Köpt en ställning till cykeln så vovven inte ska dra omkull hela ekipaget... Det gör vovven ändå.
 
5. Anlitat en hundtränare... som gav upp.
 
6. Anlitat ytterligare en hundtränare... som även den gav upp.
 
7. T har cyklat i krypfart med vovven och mig springande (läs skumpande) bredvid... så länge vovven skött sig har han fått beröm och en godisbit... Det gick bra tills man ökade farten en aning... (läs att jag inte orkar springa mer än fyra kilometer)... då går vovven upp i VRÅL och DRAG och loppet är kört.
 
8. Vi har givit upp att cykla med SnyggÅke. Han får fysiskt tröttas ut på annat vis.
 
Bönan däremot ska få springa bredvid cykel... Hon har en kropp att vässa till efter förra årets valpkull. Undar om det även hjälper min kropp... att bli tillvässad. Har dock ingen graviditet från förra året att skylla på... MEN vässad behöver jag allt bli.
 
 
 
 






Nu go´vänner är det dags att ta de fyrbenta på en promenad.

Må som GODIS... JÄTTEGOTT.

söndag 17 februari 2013

"Kunden vägrar flytta routern"

 
 
Jag håller på att bli TOKIG... äm... ja, ja... tokigare än vanligt. Bredband... router, ja... allt sådant håller på att driva mig till vansinne.
Vår nya leverantör kan inte leverera... vi har haft den nya trådlösa router på "uppdatering" och ändå hittar inte datorer eller mobiltelefoner (två av varje) den. NADA... NOLL... INGEN UPPKOPPLING...  och ibland... är det en jäkla fart och datorer och mobiler hittar routern... Så... det är lite hipp som happ med routern.
Killen (hos vår sporadiskt fungerande internetleverantör) som vi pratade med igår, sa att vi skulle flytta routern... nu har vi flyttat den så långt sladden räcker och det hjälper inte... Han tyckte även att vi skulle köpa en längre sladd... och börja borra hål i väggar för att ställa routern på ett annat ställe... DET tyckte inte jag och då skrev han in i rapporten att "kunden vägrar flytta routern". Vilken IDIOT.
 
Nu vill jag bryta avtalet då det inte fungerar som det ska. Det lilla mobila bredbandet (från samma internetleverantör) vi har till den bärbara datorn... det fungerar som en klocka, så det är det jag går ut på nu. Att bryta ett sådant avtal är lättare sagt än gjort... så... senast måndag ska "chefen David" från vår sporadiskt, för det mesta ICKE fungerande internet ringa till T, då det måste vara en "chef" som godkänner att man bryter avtalet... JÖSSES... kan de inte leverera (fastän de i reklamen säger att ALLA ska ha det snabbaste bredbandet) så ska man väl inte behöva vänta på att en chef ringer och tycker det är OK.
Tur att det är T som tar det telefonsamtalet, för jag kan nog INTE vara snäll ÄVEN om jag äter MASSOR med choklad.
 

 
 


Vad händer annars... SnyggÅke koller Tanternas mat, och skulle han våga, då skulle TantSimones skinkskiva vara i hans mun och inte hennes. Snyggingen har gått in i en fas där han ALLTID är hungrig... precis som sin väna matte.



 
 
Själv håller jag på att driv T till vansinne. Nu har jag kommit på att vi ska måla vår säng svart och sagt och gjort... igår åkte vi till OVOLIN för att införskaffa svart äggoljetempera. Det tror jag blir attans så bra. Visst är vitt snyggt, men inte på denna sängen. Är inte så förtjust i "shabbychick" och att måla en gammal gustaviansk soffa vit... blir sällan... bra. Hade tänkt att återställa den i dess forna glans... ådrad i masurbjörk... vilket jag skulle kunna då jag gått en utbildning i att ådermåla efter alla konstens regler... MEN... jag vill inte göra det. Jag vill inte ha en träfärgad säng, varken i furu, björk, mahogny... jag vill ha den svart, färgglatt svart. Äggoljetempera i två lager som vi borstar upp till en mjuk fin aningen svagt siden matt svart nyans. Inte högblank och inte matt, som matt siden. JAPP, så får det bli.
 
 
 


 
 










TantKarin har jobbat HELA dagen. Det är jakt vid fåglebordet och nu ligger hon helt utslagen i en stol i arbetsrummet.
Så mycket buffé det flyger där ute.
 
















Snyggingen och Bönan är båda lindade på bakhasorna. I onsdags var det ute och sprang i ett grustag. Upp och ner... de for som troll och skavde upp fotknölarna. De är inte glada över lindorna men det är ett måste.





Nu... är det dags att fortsätta driva T till vansinne... Han har fått vila ett litet tag nu och nu är det dags igen... OPERATION måla säng.

Må gott



onsdag 13 februari 2013

Jag blir snäll av choklad

 
Jag försöker verkligen tänka positivt och lösningsfokuserat, men det börjar banna mig bli svårt nu. Jag gillar vintern, men nu känner jag med hela min själ och hela mitt hjärta att det snart får räcka med snö och kyla... Hur löser jag detta... jag har i dagsläget fyra lager tröja och långkallingar under byxorna, dubbla strumpor samt raggsockor... och ändå fryser jag. Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna lösa detta problem och att åka utomlands är INTE att tänka på. Så... hur tar jag mig ur denna härva med kyla och snö med värdighet och positivt tänk i behåll. DET tål att klura på.
 
 
 







När det är som värst... och man (läs jag) måsta rätta till klädseln för att axelbanden hänger som sladdlampor utmed axlarna... då är det bara att gilla läget ÄVEN om det är 12 minus.
 
















Detta kräver mycket choklad... jag blir snäll av choklad... och mjuk. Är det värt det... Jajamen det är det. Till sommaren kommer jag vara attans så mjuk i kanterna... OCH snäll har jag varit.
 
Må gott... Det gäller att tänka lösningsfokuserat.