söndag 29 mars 2015

När luften gått ur...

 
 
 
Sommartider hej hej... och spösnö... jomensåattärdetidag... och jag gillar det inte. Har inte satt "näbben" utanför dörren idag. Bönan har självmant "burat sig" och gör inte många frivilliga knop kan jag lova.
TantKarin gör det hon är bra på... sover för att orka vila. T tittar på bilprogram på tv och gör det klart "ursäktad" då han tar sig an stryktvätten samtidigt. Med andra ord... en rätt lugn och småtråkig söndag när luften liksom gått ur...
 

 
 
 
Att vi går in i påskveckan märks inte alls hemma hos oss... Inte en kyckling eller fjäder så långt ögat når... Får nog ta och fixa det i morgon efter jobbet... Idag orkar jag INTE.
 

 
 
 

 
 
Må gott
 
 
 


lördag 28 mars 2015

En hälsning från sonen och F

 
 
Sonen och F är i New York och jag tycker det är jättejobbigt... även om det är kul för dem... Hönsmamma ju.
Igår fick vi bilder från dem och jag kan klart se att "selfiarmen" kommit till nytta. Jisses vad jag saknar dem.
 
 
 
 
 


Så när de är där i stora äpplet... tröstar jag mig med choklad och nu har jag hittat en ny sort som jag gillar... SALTY POPCORN...
T sa vid första smakbiten att "kanske kan lära mig äta den där"... men... med tanke på hur mycket han tränar på att lära sig äta "den där" tror jag inte det är långt kvar tills träningslägret är över och han kan gå in på ATT ÄTA och GILLA.


 


Annars har vi i helgen latat oss och ätit sushi...något som T också tränar på... medan jag vräker i mig. Kan gå och längta efter få sätta tänderna i en riktigt god sushi...
 

 


 
Bönan hon längtar efter all mat... Finns inga gränser för vad mycket gott som går hennes näsa förbi.


 


Nu... fortsätter vi lördagen med mer att äta.

Må gott


lördag 21 mars 2015

Skulle bara ta köket...

 
 
Vi har bott i vårt lilla hus... och då menar jag verkligen lilla... i lite mer än sex år. När vi flyttade hit, röjde vi gamla tapeter, masonit och tretex i massor... några väggar hade lager på lager med diverse material och det revs bort... Vi belöt oss för att inte tapestera utan måla alla rum vita... Inget vi ångrar utan fortfarande är nöjda med... och vill vi ha färg... får det bli på mattor och andra textilier.
Nu när vårsolen kom med sitt skarpa ljus, såg vi sex års damm, sot och smuts ligga som en matta på väggarna i några rum. Inte för att vi är smutiga av oss, utan det handlar om livet... Vi har levande ljus, vi lagar mat och utifrån kommer det damm och sot in från ventiler och öppna fönster... DET var vi bara tvugna att göra något åt och gärna innan det är dags för Paradiset.
Så, idag drog vi igång med köket... vi skulle "bara ta köket"... men det blev mer... Matrummet åkte med i en farlig fart... innan T hann ändra sig... Det gäller att ta tag i infallen och se till att det dras igång.
 



TantKarin var först ganska nyfiken... men nu har hon tröttnat och ligger och sover i soffan... Ganska bra lördagssyssla.

 

 
 
 

 
Bönan surar... Hon gillar inte när grejer hamnar på "fel ställe"... Hon är ganska konservativ och kan gå och dobermanndutta på de saker hon anser bör (läs ska) flyttas.


 


Nu... lite mat på det här...

Må gott


söndag 15 mars 2015

Vårsolen avslöjar allt...

 
 
Vi tar det lugnt... Lyssnar på musik, målar en stol, äter god mat, vilar, byter olja på bilen, hänger tvätten ute och försöker överleva... Så är det... och för Er som känner mig eller hängt med på bloggen under ett tag... så vet Ni att jag hatar... verkligen HATAR månaderna mars och april. Jag går in i någon form av låghet som jag gör allt för att inte ha. Kan inte påstå att jag är deprimerad, så illa är det inte... men jag är låg.
Mars och april är månader där jag ofta får höra "Du har väl suttit ute nu när solen kommer"... Jag vill inte sitta ute. Det luktar SKIT av våren och jag fryser. Fönstren är smutiga och vårsolen avslöjar allt och då menar jag ALLT. Jag är blek... aningen mjuk i kanterna och det syns ännu bättre i den kalla vårsolen. Jomensåärdetallt.
När månaden maj inträder... blir jag mycket gladare och det låga försvinner. Månaden maj, drar igång med att sonen fyller år och sedan är det bara roligheter...typ... Paradiset, midsommar, SOMMAR och massor av njutning. Solen är varmare, mjukare och mer vänlig... Allt det gröna gör att skavankerna dämpas och vi blir mer överseende med smutiga fönster och det mjuka är inte längre blekfett utan sommarkysst sensuellt... Det tycker jag är mycket bättre... sommarkysst sensuell. Så får det bli... jag tjurar och är låg i 1,5 månad till... sedan är jag med i matchen igen.
 
 
 
 
 


Nu dags att måla stol.

Må gott



lördag 14 mars 2015

Att gå på halvfart

 
 
Idag är det SOL och vi har kunnat vara ute utan att bli blöta eller blåsa iväg.
Tvätten hänger ute på torkvindan, T har bytt tändstift på den grå bilen och Bönan har legat bredvid och lapat solsken. Själv har jag suttit vid datorn och jobbat. Jomensåattiblandblirdetså... 
 
Vi mår bättre sedan sjukstugan, men vi är långt ifrån bra. Värk i kroppen, hosta och den där konstiga känslan av att bara gå på halvfart ligger som ett lock över tillvaron...
 
  
 


Båten... är fri från presseningen... den blåste liksom av i veckan. Nu ligger den, båten alltså och väntar på att bli fixad. Tvättad och målad för att läggas i sjön. Nu är det inte långt kvar till att vi står på bryggan vid Paradiset.


 


Så... nu fortsätter vi lördagen.

Må gott... vi är på väg.


söndag 8 mars 2015

En dobermann har en egen doft...

 
 
I dag har det gått långsamt i vår sjukstuga, fast vi är bättre och i morgon ska vi allt gå till jobbet, både T och jag. Jomensåattsåfårdetalltbli...även om jag har lite ont i halsen och huvudet.
 
Idag har vi tvättat Bönans bäddar och hängt ut på tork... Nu doftar det ute av hennes plädar och inte hund... fast... Bönan är ju en hundtant så det vore väl konstigt om det inte doftade hund.
Jag har märkt att hundar doftar/luktar/stinker olika beroende på vilken ras det är och om de är rena eller skitiga... om skiten är "ren skit" eller tallig fet päls...
En dobermann doftar speciellt... och jag tycker att en ren... även rent skitig dobermann doftar gott... En vän till oss... som tidigare hade en liten dobermannflicka... kunde inte hälsa på oss på ett bra tag då doften av Åke och Bönan påminde henne om hennes egen lilla fyrbenta flicka. Jag som alltid trott att alla hunder doftar/luktar/stiker lika... så är det inte.
 
 
 


 
Idag såg vi dem för första gången i år... sidansvansarna. De kom och "rockade loss" bland äppebitar vi satt ut i syrenbusken... Jag gillar dem... sidensvansarna... uppkäftiga små huliganer.


 
 
 


Må gott

Vi är på bättringsväg...


lördag 7 mars 2015

Ligger sked

 
 
Jomensåatt... här fortsätter sjukstugan. Idag är det jag som har ont i hela kroppen och visst känner jag att det svider i halsen. Torsdag och fredag hade jag en sjudundrande huvudvärk... men nu håller mer saker på att hända min hypokondriska kropp...
T pendlar fortfarande mellan svettningar och frossa... och har huvudvärk och en rivande smärta i halsen... Jojo... barasånivet... Här är det sjukstuga del 2.
 
Vi försöker ändå äta nyttigt och det hemmagjorda fröknäcket har det varit strykande åtgång på... Recept kommer när jag orkar... typ inte i dag.
 
 
 
 
Bönan tröstar oss så mycket hon kan, och lägger jag mig på golvet... vilket inte är ovanligt... kommer hon och lägger sig "sked"... Buffar upp ryggen mot min sida eller mage... Hon kan allt hon... och varm och go är hon, som en lite tröstande kamin.

 


Må gott

Det gör inte vi...



fredag 6 mars 2015

Sjukstuga

 
 
I mars månad för två år sedan, gick vi över isen till Paradiset och det kunde vi göra till slutet av mars... I år... har vi inte alls kunnat gå över isen till vårt frusna Paradis. Isen var inte att lita på...
För två år sedan sprang Snyggingen och Bönan som två dobermanntroll fram och åter över halva sjön och de njöt av att kunna sträcka ut sina muskulösa kroppar i full galopp.
 
I mars månad i år... är det sjukstuga hos oss. Både T och jag har kroknat och i onsdags runt lunch var T tvungen att åka hem... och jag orkade inte till jobbet igår. DET hör inte till vanligheterna och telefonen har gått varm från jobbet, både vad gäller samtal och sms. Tack snälla Ni för all värme och omtanke.
Har just fått ett sms från Kicki som sände en bild på en elektrisk värmefilt som finns att köpa i en butik inte så långt från oss... Får se om jag orkar resa mig och sätta mig i bilen och åka och införskaffa en sådan... Just nu... ligger T i feberfrossa och jag tror han skulle uppskatta en sådan... filt alltså...
 
 
 
 
 
Må gott
 
 
Det gör INTE vi...
 
 
 

 

söndag 1 mars 2015

Jag vill...

 
 
Stereon går med hög volym... och jag lallar runt här hemma i min muminoutfit utan att riktigt ta mig för något. Ute är det kallt och blåsigt och ibland kommer det snöflingor... vågrätt i luften... Jojo... då blåser det vill jag lova.
 
Nu... vill jag att värmen ska komma... Jag vill att gatorna ska vara sopade och att båten ska ligga i sjö... Jag vill sitta på trappen i Paradiset och se fiskgjusen landa i boet. Jag vill ha lugn och ro... och slippa oroa mig över saker jag inte kan påverka. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Må gott